Feestelijke opening Cinema American en Boomhuttenclub

D onderdag 6 september was het eindelijk zover: de opening van de Cinema Americain en de Boomhuttenclub. Wethouder Bert van Alphen, bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski van Staedion en Raban Josemans, initiatiefnemer van de Boomhuttenclub, lieten met een druk op de grote, rode knop het doek vallen om hiermee de boomhutten te onthullen. Verder zijn er hier ook nog eens duurzame, sociale appartementen gerealiseerd.

Wonen in stijl

Wat meteen in het oog springt, is de historische gevel van de voormalige bioscoop. Met uiterste precisie zijn alle ornamenten tot in detail hersteld, tot in België toe werd materiaal opgevist.

Het project is een écht WOM-pareltje: “We hechten belang aan de verbetering van de Boekhorststraat en de leefomgeving. Boven De Boomhuttenclub, op de eerste en tweede verdieping, hebben we van 3 nu 5 tweekamerappartementen gerealiseerd. Deze sociale huurappartementen zijn tussen de 40m2 en 60m2 en zijn energiezuinig en duurzaam gebouwd. Alle appartementen hebben een buitenruimte en er is een groen dak”, aldus Erik Bruns.


De Boomhuttenclub

Raban Joseman en Kim Slabbers wonnen met hun concept “de Boomhuttenclub” de eerste prijs in de  wedstrijd die drie jaar geleden werd uitgeschreven door City Mondial, De Posthoorn en Staedion.

Deze indoor speeltuin richt zich voor de verandering ook eens op de ouders, want terwijl de kids ravotten, kunnen juist de ouders lekker bijkletsen onder het genot van een drankje. Niet verbazend is de bar daarom ook ongeveer net zo groot als de speelvoorziening.

We wensen Kim en Raban heel veel succes toe met de boomhuttenclub. Ook de nieuwe bewoners van de appartementen willen we graag heel veel woonplezier toewensen.

Leave a Comment