Nieuwe aanwinst voor de Bierkade

M

aak kennis met dining bar Yuzu. Een unieke aanwinst voor de welbekende Avenue Culinaire. Gevestigd in een prachtig monumentaal, historisch pand waar in het verleden een garage en bandenopslag gevestigd was. De WOM heeft deze ruimte heringericht zodat Amin, Amir en Benjamin aan de slag konden met het realiseren van hun droom. Een ‘New Style Asian Dining Bar’ waar bezoekers kunnen genieten van hoog kwaliteit eten met heerlijke cocktails in een ‘laid-back’ ambiance. En dat voor een goede prijs. Yuzu staat voor het samen ontdekken van nieuwe ervaringen en smaken. De drie vrienden openen in juli de deuren van hun prachtige bar en restaurant.

Liefde op het eerste gezicht

De drie Haagse vrienden Amin Helal, Amir Omarzai en Benjamin van der Giezen zijn al een tijd bezig met hun concept. Zij hebben veel ervaring in de horeca en bedachten een aantal jaar geleden Yuzu. Waar ze zich eerst richtten op Amsterdam, hebben ze uiteindelijk gekozen voor hun thuisstad Den Haag. Amin Helal vertelt: “Hoe leuk is het om in je eigen stad iets op de kaart te zetten? Je kent iedereen en iedereen kent jou. We waren in het begin iets meer bezig met het zoeken van een pand in Amsterdam. Dat is vrij lastig omdat het vaak een ons-kent-ons-cultuur is. Dit betekende dat we steeds naast panden grepen. We zijn toen gaan kijken in Den Haag. We zagen de Bierkade 6 voorbij komen. En dat paste precies bij wat wij voor ogen hadden. Het was liefde op het eerste gezicht. Het gebied is upcoming en daar past Yuzu perfect bij. “

Yuzu: dé plek waar iedereen bij elkaar komt

Erik Bruns, directeur van het WOM kan dit alleen maar beamen. “Wij vonden het concept van Yuzu erg aansprekend en passend voor de wijk. Het is iets nieuws voor de Bierkade én voor Den Haag. Een van de doelstellingen van het WOM is om de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Yuzu kan met zijn ervaren uitbaters en unieke concept een nieuwe hotspot worden en zo aansluiting vinden bij de Avenue Culinaire waardoor de leefbaarheid en de levendigheid vergroot wordt. Amin vult aan. “Wij willen met Yuzu de Bierkade een beleving meegeven. Dat de wijk gaat leven. Dat men naar de Bierkade komt om elkaar te ontmoeten. Waar je echt héén wilt en moet gaan. Met Yuzu willen wij een hip ‘clubhuis’ zijn dat voor iedereen bereikbaar is.“

Sfeerimpressie van Yuzu

Een boost voor de Bierkade

Erik Bruns is blij met het enthousiasme van de nieuwe uitbaters. “Op de Bierkade zijn we op verschillende plekken bezig. Op deze manier willen we dit gebied echt een ‘boost’ geven. We zijn net gestart met de verbouwing van de Bierkade 19. Hier komt ook een horecaruimte, om hiermee verder invulling te geven aan het concept ‘Avenue Culinaire’. Met de transformatie van garage naar restaurant en de invulling met Yuzu leveren we samen een bijdrage aan de leefbaarheid van de wijk.”

Yuzu heeft ondernemers met een visie

Amin, Amir en Benjamin willen met Yuzu de nieuwste ‘laid-back hotspot’ worden van Den Haag. Hoe? Hier hebben zij een duidelijke visie over. De plek was een eerste uitgangspunt. Het voormalig garagepand aan de Bierkade past precies in het plaatje. Daarnaast is hun Aziatische concept uniek in Den Haag. En Yuzu is duurzaam. Dat is de rode draad in hun werkethiek. Amir vertelt: “Bij Yuzu vinden wij duurzaamheid erg belangrijk. Daarom ook de naam. Yuzu is een Aziatische citrusvrucht. Het sap drink je en de schillen van de vrucht kan je gebruiken voor in bad om te ontstressen. Zo wordt de hele vrucht gebruikt, niets wordt weggegooid. En zo werken wij ook. Wij doen niet aan voedselverspilling, gebruiken geen heftige schoonmaakchemicaliën en gaan zuinig om met drinkwater door het gebruik van energie- en waterzuinige vaatwassers Ook onze gerechten zijn duurzaam want wij koken zoveel mogelijk met open vuur op onze robatayaki. We nemen vis af van handelaren die duurzame vismethoden gebruiken om zo een bloeiend en gezond onderwaterleven te garanderen. Bij Yuzu zoeken we steeds naar verbetering door markten en boerderijen in de omgeving te bezoeken waar we onze ingrediënten verzamelen. Hiermee willen wij onze klanten een nieuwe en opwindende smaak bieden van lokale leveranciers. Al deze aspecten komen elke dag samen en laten een eenvoudige manier van koken toe. We denken zo over alles na en willen met Yuzu echt iets neerzetten. “

De WOM gelooft zeker dat dat goedkomt. Wij wensen Amin, Amir en Benjamin veel succes!

De WOM gaat verder!

De WOM blijft zich de komende jaren inzetten voor het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk door het transformeren van vastgoed. De afgelopen jaren hebben wij al veel panden opgepakt, maar ons werk zit er nog niet op! Dat doen wij graag met de buurt. Tijdens de bestaande buurtoverleggen presenteren wij onze plannen aan u. Tussentijds kunt u de projecten volgen op onze website.

Heeft u goede suggesties voor ons, dan horen wij dat graag! U kunt dit melden via info@wom-soc.nl.

Leave a Comment