Nieuw leven als buurtcafé voor De Bordelaise

P

er 1 november is café De Bordelaise aan het Huygenspark 20A opnieuw verhuurd. De WOM verzorgde het onderhoud van het pand zodat het klaar is voor verdere inrichting. De nieuwe huurders zijn bekend en ervaren in de Haagse horeca en maken van De Bordelaise weer een buurtcafé. De Bordelaise ‘nieuwe stijl’ opent volgend jaar maart met een flink assortiment aan bieren, een ruime keus aan andere dranken en borrelhappen. De nieuwe uitbaters zijn van plan om de keuken op termijn uit te breiden en bieden met De Bordelaise weer een aantrekkelijke ontmoetingsplek in het Huygenspark.

Café de Bordelaise krijgt ervaren uitbaters

De nieuwe huurders van café de Bordelaise zijn Mirjam en Lambert, de eigenaren van Café de la Gare aan de Nieuwe Schoolstraat 13a. Mirjam vertelt: “We zijn 7 jaar geleden samen Café de la Gare gestart, een klassiek café met veel keuze in bier. De la Gare is inmiddels uitgegroeid tot een mooi café met veel vaste gasten en tot een ontmoetingsplek voor de buurt. Wij zijn bekend met de stationsbuurt en we zien positieve ontwikkelingen. Wij hopen dan ook dat we met de Bordelaise een en dat het ook een waardevolle ontmoetingsplek wordt.”

Café de Bordelaise vergroot de levendigheid

Erik Bruns, directeur van de WOM is blij met de visie van Mirjam en Lambert: “Doelstelling van de WOM is om de leefbaarheid in de wijk te vergroten. De nieuwe invulling van Café de Bordelaise past binnen de door de gemeente gestelde restricties én zorgt toch voor levendigheid in de buurt.” Eerdere uitbating van het café strandde op gemeentelijke verordeningen die live muziek en entertainment in het pand verbieden in verband met geluidsoverlast. Erik Bruns: “Het was enorm teleurstellend dat het vorige initiatief niet doorging, niet alleen voor de uitbater maar ook voor ons. Wij zijn dan ook enorm blij dat Mirjam en Lambert een nieuwe en veelbelovende invulling hebben bedacht.”

Café de Bordelaise belangrijke ontmoetingsplek voor de buurt

Mirjam en Lambert beloven te starten met een flink assortiment aan bieren en ruime keus aan andere dranken en borrelhappen, de keuken breiden zij op termijn uit. Mirjam: “Wij hopen zo met De Bordelaise de levendigheid in het Huygenspark terug te brengen en ook hier weer een fijne ontmoetingsplek voor de buurt te bieden.”

De WOM wenst Mirjam en Lambert veel succes!

De WOM blijft zich de komende jaren inzetten voor het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk door het transformeren van vastgoed. Dat doen wij graag met de buurt. Tijdens de bestaande buurtoverleggen presenteren wij onze plannen aan u. Tussentijds kunt u de projecten volgen op www.wom-soc.nl.

Heeft u goede suggesties voor ons, dan horen wij dat graag! U kunt dit melden via info@wom-soc.nl.

Showing 2 comments
 • Theo Grundeken
  Beantwoorden

  IK KEN HET CAFE AL 60 JAAR,
  HET PROBLEEM MET HET GELUID VAN DE VORIGE UITBATER WAS NIET NODIG GEWEEST.

  DE TECHNIEK KAN MET SENHESISER SYSTEMEN UIT DE THEATER EN CONGES WERELD STIL WORDEN OPGELOST,

  BANDS MOETEN LEREN SPELEN MET IN EAR MONITORING EN HUN VEEL TE LUIDE BACKLINE THUIS LATEN.
  DRUMS ELECTRONISCH.

  WIL DE TOESCHOUWER HET LUIDER HOREN, KAN HIJ VIA WIFI EN ZIJN SMART PHONE HET OP ZIJN OREN NET ZO LUID ZETTEN ALS HIJ ZELF WIL.
  DE MIX VAN DE BAND WORD HEM VIA WIFI AANGEBODEN.

  DIT IS EEN ONTWIKKELING DIE AL 4 JAAR AAN DE GANG IS, WAS NOG NIET IN DE HORECA BEKEND, WEL AL IN CONGRES ZALEN.

  • Vivian Mutlu
   Beantwoorden

   Geachte heer Grundeken,

   Bedankt voor uw reactie en meedenken, wellicht kunt u deze tip ook meegeven aan de nieuwe huurder van het café.

   Met vriendelijke groet,
   Vivian
   WOM

Leave a Comment