Na

Na - exterieur

Na - interieur

Voor

Over het afgeronde project

Het pand aan de Paviljoensgracht 64-66 is een gemeentelijk monument en vormt een beschermd stadsgezicht aan de gedempte Haagse gracht. Dit pand werd door de WOM aangekocht. In 2016 heeft de WOM plannen gesmeed voor de herontwikkeling van dit pand tot woonruimte. In overleg met monumentenzorg is zoveel mogelijk rekening gehouden met behoud van het oorspronkelijke karakter en details.

In dit pand was vroeger een timmerman gevestigd die zijn werkplaats aan de achterzijde had van het voorgebouw waarin hij woonde. Deze werkplaats, die bereikbaar was via een corridor vanaf de voorgevel, besloeg slechts één laag. Later is daar een zolder opgebouwd. De WOM heeft deze voormalige werkplaats met zolder herontwikkeld tot een aparte woning. Daarbij is de oorspronkelijke balkenlaag van de 1e verdieping zoveel mogelijk gehandhaafd.

Het voorgebouw is herontwikkeld tot 3 woningen verdeeld over alle woonlagen.  De bovenste woning is uitgerust met een zolder waarvan de oorspronkelijke sporenkap behouden is gebleven. Ook de oorspronkelijke, monumentale trap naar de 2e verdieping is gehandhaafd. De vier woningen, met label A, die door deze herontwikkeling zijn ontstaan, worden verhuurd door Staedion.

Related Projects